Logo 112Ridderkerk

Goud en zilver voor Ridderkerkse brandweer tijdens World Police and Fire Games
Redactie evenement 0 reactie(s) do 11 augustus 2022, 16:50

Goud en zilver voor Ridderkerkse brandweer tijdens World Police and Fire Games

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:50 uur
ROTTERDAM – Op 63 wedstrijdonderdelen streden meer dan tienduizend sporters, afkomstig uit zeventig landen, om de hoogste eer. De Ridderkerkers behaalden goud bij de Hose Cart en zilver, achter Istanboel, bij de Bucket Brigade. Bij beide onderdelen draaide het om snelheid en behendigheid: het afrollen van slangen, opzetten van een ladder, vullen van een vat en het omver spuiten van een bord. De strijd met de concurrentie was pittig. Bij de Bucket Brigade werd gestreden met teams uit Spanje (Barcelona en Madrid), België (Antwerpen) en Turkije (Istanboel). De spannende strijd werd nipt verloren van de Turkse brandweerlieden.

Bernard Oevermans, Maurice de Veth, Dennis van de Lagemaat, Joost Stok, Arjan den Besten en Robert van de Linden, onder leiding van teamcaptain Sebastiaan Heyman, konden na afloop zeer tevreden zijn. Ze werden vorige week woensdag in het zonnetje gezet door locoburgemeester Henk van Os, die naast lovende woorden voor de geleverde prestatie ook een presentje voor alle vrijwilligers van de post Ridderkerk had meegebracht.

De World Police and Fire Games werden van 22 tot en met 31 juli gehouden, voor het eerst in Nederland. De spelen voor medewerkers van politie, brandweer, douane en justitiële inrichtingen zijn bedacht als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor alle hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan.

Bron: Gemeente Ridderkerk

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.