Redactie — lokaal0 reactie(s) — zo 10 oktober 2021, 17:20

GGD vraagt pieten om tijdens intocht Sinterklaas niet met snoepgoed te strooien

NEDERLAND – Niet met pepernoten en ander snoepgoed strooien. Dat vraagt de GGD aan alle pieten die vanaf volgende maand Sinterklaas gaan helpen bij zijn werkzaamheden in Nederland. De pieten wordt gevraagd om geen losse pepernoten te strooien of in de juten zakken te graaien. “En geef geen handen, maar zwaai naar elkaar.”

“Het gegraai in zakken het uitdelen van snoep via de handen zorgt ervoor dat je sneller in contact komt met virussen en dus corona kan krijgen. En we willen voorkomen dat infectieziekten zich kunnen verspreiden”, laat een woordvoerder van de GGD aan RTL Nieuws weten. De GGD spreekt van een landelijk advies. “Was van tevoren goed je handen en doe tussendoor niets anders. Of was je handen opnieuw nadat je bijvoorbeeld pauze hebt gehad, of naar het toilet bent geweest”, is het advies aan de pieten.

Hoe meer je het snoep aanraakt, hoe groter het risico dat het snoep besmet raakt met mi­cro-organismen

Het advies is om alle pepernoten en snoepgoed in zakjes te doen en die vervolgens uit te delen aan kinderen.

Coronapas
Veel gemeenten twijfelen nog hoe de intocht geregeld gaat worden. Moet er wel of niet gevraagd worden naar een coronapas? De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar op 13 november plaats.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons