Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 03 mei 2022, 18:32

Gemeente Ridderkerk is gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups

Laatst bijgewerkt: dinsdag 18:32 uur
RIDDERKERK – Gemeente Ridderkerk is gestart met het bestrijden van de eikenprocessierups. Dit zijn larven van een nachtvlinder die hun eitjes leggen in de toppen van vooral eikenbomen.

Wie de brandhaartjes van deze rups per ongeluk aanraakt, kan last van jeuk, huiduitslag en geïrriteerde ogen of luchtwegen krijgen. Om dat te voorkomen bestrijden we de eikenprocessierups.

Om te voorkomen dat de eitjes van de rups uitkomen, spuiten wij kleine aaltjes in (vooral) eikenbomen. Daar zijn we vorige week al mee begonnen. Niet alle eitjes komen tegelijk uit. Daarom herhalen we het deze week.

Avond
We werken ’s avonds en ’s nachts, omdat de aaltjes niet goed tegen daglicht kunnen en snel uitdrogen. We starten om 20.00 uur en rijden tot ongeveer 7.00 uur door alle wijken. Het voertuig met de nevelspuit geeft mogelijk kort wat overlast van geluid en licht. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Natuurlijke methode
De aaltjes zijn de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Ze zijn niet schadelijk voor mensen, planten en dieren. Dit is dus een natuurlijke methode om de eikenprocessierups te bestrijden.

Meer informatie
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Klaas Lugies via (0180) 451 234.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.