Redactie overig 0 reactie(s) ma 10 januari 2022, 17:08

Gedetineerden gevangenis De Schie terug naar hun cel na opstand tegen coronamaatregelen

ROTTERDAM – Maandagmiddag 10 januari is de politie met meerdere eenheden afgekomen op een melding van een gevangenisopstand bij Penitentiaire Inrichting ‘De Schie’. Dit heeft de politie laten weten.

In de omgeving zijn meerdere eenheden te zien en enkele wegen zouden zijn afgesloten. Ook de politiehelikopter cirkelde boven de gevangenis.

De aanleiding voor de opstand zijn de coronaregels. Vanwege besmettingen zouden gevangenen in quarantaine moeten.

De inzet van de enorme politiemacht binnen de Penitentiaire Inrichting bleek uiteindelijk niet nodig. De gedetineerden werkten uiteindelijk mee en keerden terug naar hun cel.