Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 03 februari 2022, 19:40

Extra inzet van de gemeente Ridderkerk om onkruid te bestrijden

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:40 uur
RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk gaat het onkruid dit jaar meer ‘wijkgericht’ bestrijden. De gemeenteraad vroeg om een plan van aanpak na het extreme weer van afgelopen zomer. Door het vochtige weer en de hoge temperaturen groeide onkruid snel terug. Vooral in Drievliet en Bolnes was dat te merken.

Extra inzet
In deze wijken wordt dit jaar een proef uitgevoerd. Vier extra medewerkers verwijderen in de winterperiode de voedingsbodem. Tijdens de groeipieken (april-juni en augustus-oktober) en als de zomer ‘groeizaam’ is, zullen extra ploegen handmatig lastige plekken aanpakken waar machines niet kunnen komen. Waar nodig worden extra borstel-/veegrondes uitgevoerd.

Het hele jaar worden de meldingen, beleving en kwaliteit gemonitord. Na de eerste groeipiek en aan het eind van het jaar wordt de proef geëvalueerd.

Sinds vorig jaar kijken we anders naar de inrichting van het groen. Het maaibeleid is aangepast: strak gemaaid gazon maakte plaats voor gevarieerder groen en meer bloem- en kruidenrijk gras. We stapten daarnaast over naar frequentie-onderhoud. Hierdoor kunnen er pieken ontstaan in zichtbaar (on)kruid, omdat we niet meer op beeldkwaliteit onderhoud plegen.

Borstelen en branden
Onkruid wordt bestreden door op de verharding afwisselend te branden (drie keer) en borstelen (twee keer). Met branden wordt de groei geremd, maar met ‘groeizaam’ weer groeit onkruid snel terug. Met borstelen wordt het onkruid losgemaakt en het nog aanwezige gebrande onkruid mee geborsteld. Na de borstelronde doet het straatbeeld daardoor wat verzorgder aan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.