Redactie — lokaal0 reactie(s) — do 30 september 2021, 20:42

Er kan weer geskate worden aan de Sportlaan

RIDDERKERK – De skatebaan aan de Sportlaan is eindelijk klaar. Sinds afgelopen dinsdag kunnen Ridderkerkse skaters er weer terecht.

Zij moesten een lange adem hebben. Het terrein lag al maanden startklaar, maar de levering van de nieuwe elementen werd steeds uitgesteld. Dat had ermee te maken dat twee van de drie fabrikanten in de coronacrisis failliet gingen. De overgebleven producent nam de orders over, maar had het daardoor erg druk.

Wethouder Peter Meij is blij dat de skatebaan weer gebruikt kan worden.

“De oude elementen kwamen uit 1998. Ze waren versleten en echt aan vervanging toe. In overleg met de gebruikers hebben we een nieuw ontwerp gemaakt.”

Er is rekening gehouden met zowel ervaren gebruikers als beginners en met wie de baan met een step wil gebruiken. De nieuwe elementen zijn van beton. Dat heeft een langere levensduur en vraagt minder onderhoud. Het is bovendien egaler, waardoor het prettiger skate.

Wethouder Meij: “De gebruikers verdienen een compliment, voor het begrip dat zij steeds getoond hebben.”