Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 06 april 2022, 16:50

Eerste Oekraïense vluchtelingen op cruiseschip Volendam

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:51 uur
ROTTERDAM – Vanaf woensdag kunnen de eerste Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen op cruiseschip Volendam. Het schip van Holland America Line is bedoeld als noodopvang, waar Oekraïners drie maanden kunnen blijven.

De Volendam kwam afgelopen weekend aan in de Merwehaven. Personeel van Holland America Line heeft het schip afgelopen dagen klaargemaakt voor de noodopvang. ‘We moesten snel handelen, maar we doen waar we het beste in zijn: zorgen voor onze gasten’, zegt kapitein Ryan Whitaker.

Eigen hut
Maximaal 1400 vluchtelingen kunnen hier terecht. Zij krijgen een eigen hut en kunnen gebruikmaken van onder meer de eetzaal en fitnessruimte. Medewerkers van Holland America Line zorgen voor het eten, drinken en de schoonmaak.

Woensdag komen de eerste honderd Oekraïners aan boord. Dat zijn vluchtelingen die tot nu toe in hotels in Rotterdam zaten. Vluchtelingen die komende weken naar de stad komen, kunnen vanaf nu naar de Volendam. Zij krijgen onderwijs en zorg via de gemeente.

Verzoek van het Rijk
Holland America Line heeft het schip op verzoek van het Rijk beschikbaar gesteld. ‘Ik ben trots dat we dit hebben kunnen regelen. Ik ben de gemeente en partners als Holland America Line en het Leger des Heils dankbaar voor hun Rotterdamse mentaliteit: als er nood aan de man is, steken we de handen uit de mouwen’, zegt wethouder Vincent Karremans (handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven).

Bron: Gemeente Rotterdam

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.