Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 13 oktober 2022, 16:16

Deze week kan iedereen bij De Loods messen en slag- en stootwapens, zoals boksbeugels, inleveren

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:16 uur
RIDDERKER – Deze week kan iedereen bij De Loods messen en slag- en stootwapens, zoals boksbeugels, inleveren. Dit kan anoniem en straffeloos: de gemeente en politie registreren geen gegevens. Inleveren kan nog vandaag, donderdag 13 oktober, tussen 14.00 en 16.00 uur en zaterdag 15 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur.

De laatste jaren hebben we te maken met messenproblematiek onder jongeren. Slechts een klein deel van de jongeren draagt daadwerkelijk een mes bij zich. Dit doen ze omdat ze zich onveilig voelen en zichzelf willen beschermen. Maar wie een mes bij zich draagt, loopt juist meer kans om gewond te raken. Deze jongeren gaan ruzies en geweld minder snel uit de weg omdat ze zich zelfverzekerder voelen. Hierdoor escaleren situaties sneller, met dramatische gevolgen.

Om het messenbezit terug te dringen, is het meest belangrijk dat jongeren zich gaan realiseren dat het dragen van een mes enkel gevaar oplevert. De gemeente wil ouders, verzorgers en experts helpen dit gesprek te voeren en geeft hier tips voor. Kijk op leverjemesin.nl voor meer informatie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.