Logo 112Ridderkerk

Redactie lokaal 0 reactie(s) di 08 februari 2022, 20:22

Bij visgraat- en betonvloeren kies je voor karakter en een lange levensduur

Laatst bijgewerkt: dinsdag 20:22 uur

Terwijl half Nederland de afgelopen decennia gekozen heeft voor laminaat, zijn andere soorten vloerbedekking wel degelijk in opmars. Daarbij is het opvallend dat houten vloeren in visgraatmotief binnen een steeds bredere groep van de Nederlandse bevolking gekozen wordt. Dus niet alleen de heer van stand in een grachtenpand leeft op de tijdloze, karakteristieke visgraat ondergrond. Omdat we in de moderne woning op steeds meer vierkante meters wonen is een vloer met visgraat een mooie basis van waaruit je je interieur kunt inrichten.

De evolutie van de vloer waarop wij leven heeft een lange geschiedenis. In het verleden gaf het aan welke status je in de samenleving had. De eenvoudige arbeiders leefden eeuwenlang op de lemen vloer die soms werd verfraaid met een mooi patroon van wit zand. Voor de rijkere burgers was een stenen vloer een teken van welvarendheid. Toch gaat de historie van vloeren in een patroon al ver terug voor onze huidige moderne jaartelling. 

Motief in Mozaïek
Het gebruik van patronen of mozaïek op de vloer is niet iets wat alleen in deze eeuw wordt toegepast. Het gebruik is al vele eeuwen oud. In Griekenland, Turkije, en Kreta vind je de prachtigste kunstzinnige mozaïekvloeren in kerken en andere historische monumentale gebouwen. De kleine geglazuurde steentjes vormen de prachtigste patronen op de grond. Vanaf de christelijke jaartelling zie je ook complete verhalen op vloeren, plafonds en muren verschijnen. Veel van die vloeren zijn nog steeds in hun kleurrijke praal en pracht te bewonderen. Het zegt meteen iets over de duurzaamheid en het vakmanschap waarmee ambachtslieden deze vloeren gemaakt hebben. Ook de tegenwoordige kunststof vloer kan niet zonder die vakmanschap.

Vakmanschap
Vaak gaat vakmanschap over van generatie op generatie. Het blijft een onmisbaar gegeven, ook als we kijken naar het interieur van onze woning. Ben je van plan om je vloer eens flink aan te pakken dan is de inzet van een expert onmisbaar. Schakel je een goede vloerenlegger in voor een visgraat vloer of een bedrijf dat kennis heeft van een betonvloer, dan ga je er vanuit dat je van de gerealiseerde vloer jarenlang plezier hebt. 

Voorbereiding
Ben je bereid een aanmerkelijke investering te doen, dan zijn er verschillende gietvloer prijzen. Je krijgt in ieder geval waar voor je geld. Toch kun je ook op de kosten besparen door de betreffende ruimtes waar de nieuwe vloer in komt te liggen, werkklaar te maken. Sla bijvoorbeeld eventuele meubels elders vocht- en stofvrij op. Er is altijd wel een verhuurder van opslagboxen bij jou in de buurt. Daarna kun je je flink uitleven door de oude vloer eruit te slopen. Heb je kliklaminaat dat er nog redelijk uitziet, dan hoef je die niet meteen naar de stort af te voeren. Op marktplaats is er vast wel iemand met een smalle beurs te vinden die het voor een koopje van je over wil nemen. Pak als laatste een flinke bezem zodat je alles stof- en gruisvrij kunt opleveren. Zo kan de ingehuurde professional meteen voor jou aan de slag.

Voor en na
Een leuke tip voor als je bezig bent met een complete metamorfose, is om alles vast te leggen op foto en video. Wanneer de de voor en na situatie op je socials post zul je daar vast heel wat positieve reacties op krijgen en ook familie en vrienden inspireren om hun oude vloer aan te pakken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.