Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) za 09 juli 2022, 19:02

Asielzoekers vinden tijdelijk verblijf in Ridderkerk

Laatst bijgewerkt: zaterdag 19:02 uur
RIDDERKERK – De landelijke behoefte aan noodopvang van asielzoekers blijft onverminderd hoog. Ridderkerk heeft daarom van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) het verzoek ontvangen om opnieuw te helpen bij het tijdelijk opvangen van asielzoekers. Op basis van eerdere ervaringen is besloten om de haven aan te wijzen als locatie.

Het schip, de Calypso, is dinsdag 5 juli aangemeerd aan de passantensteiger voor de binnenvaart in de haven van Ridderkerk. Op het asielschip kan het COA aan maximaal honderd asielzoekers opvang bieden voor een periode van vooralsnog drie maanden. Zaterdag 9 juli zijn de eerste asielzoekers op het schip aangekomen.

Burgemeester Anny Attema: “We hebben als gemeenten samen de verantwoordelijkheid om de druk op het overvolle asielzoekerscentrum in Ter Apel te verlichten. Samen met alle betrokkenen doen we ons uiterste best om ook deze opvangperiode voorspoedig te laten verlopen. Voorspoedig voor de gemeente Ridderkerk, maar zeker ook voor de asielzoekers.”

Er is een beheerscommissie ingesteld waarin de belanghebbenden uit de direct omgeving samenkomen met de gemeente en de politie, zodat bij eventuele signalen direct gehandeld kan worden.

Het speciale mailadres [email protected] is de komende periode actief. Daar kunnen inwoners hun vragen of opmerkingen aan de gemeente kwijt.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.