Redactie — 1120 reactie(s) — di 05 oktober 2021, 20:44

Anoniem en straffeloos steekwapens inleveren bij De Loods in Ridderkerk

RIDDERKERK – In Ridderkerk kunnen op maandag 11, donderdag 14 en vrijdag 15 oktober (de Week van de Veiligheid) van 14.00 tot 16.00 uur en op 15 oktober ook van 18.30 tot 20.30 uur anoniem en straffeloos steekwapens worden ingeleverd bij Jongerencentrum De Loods, P.C. Hooftstraat 4a.

Door deel te nemen aan de landelijke inleveractie van steekwapens, dragen we met z’n allen bij aan het veiliger maken van de samenleving. Wapens horen daar niet in thuis.

Maak wapenbezit bespreekbaar
Wapenbezit neemt de laatste jaren toe, vooral onder jeugd en jongvolwassenen. De gevolgen van het hebben van een steekwapen zijn enorm, voor de slachtoffers én de daders. Gemeente Ridderkerk roept ouders, vrienden, kennissen, leerkrachten, jongerenwerkers, coaches en anderen in de sociale omgeving van jongeren op om de risico’s van wapenbezit met hen te bespreken.

Gadget
Bij de inleverlocatie staat een ton waarin het wapen gedeponeerd kan worden. Iedereen die zijn steekwapen inlevert, krijgt bij de inleverlocatie een leuk gadget.

Landelijke actie
De landelijke inleveractie van wapens is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het OM.

Meer informatie
Op www.dropjeknife.nl vindt u meer informatie over de inleveractie, veelgestelde vragen en inleverlocaties door heel Nederland.