Logo 112Ridderkerk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 15 april 2022, 16:52

Anny Attema blijft aan als burgemeester van Ridderkerk tot medio 2023

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:52 uur
RIDDERKERK – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 oktober 2022 Anny Attema tot waarnemend burgemeester van Ridderkerk.

Haar tweede ambtstermijn loopt per die datum af. Aangezien er dan nog niet voorzien zal zijn in een opvolger, blijft Attema langer aan als waarnemer. Dit op verzoek van de commissaris van de Koning en in overleg met de fractievoorzitters van Ridderkerk.

Burgemeester Attema kondigde in januari tijdens haar nieuwjaarstoespraak aan niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn, omdat zij halverwege een nieuwe termijn 70 jaar wordt. Daardoor is er vanaf 1 oktober 2022 een burgemeestersvacature in Ridderkerk. Vanwege de vele lopende benoemingsprocedures in Zuid-Holland is voor die datum nog geen nieuwe kroonbenoemde burgemeester benoemd in Ridderkerk.

Zoektocht
Naar verwachting start eind dit jaar de zoektocht naar een opvolger. Om de periode tot aan het aantreden van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester te overbruggen moet een waarnemer aangesteld worden. Attema is graag bereid om het tijdelijke waarnemerschap op zich te nemen.

De commissaris van de Koning heeft derhalve in overleg met de fractievoorzitters van Ridderkerk en burgemeester Attema afgesproken dat zij zal aanblijven tot aan de installatie van een nieuwe burgemeester, naar verwachting medio 2023.

Ervaring
Attema heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Zij is sinds 2010 burgemeester van de gemeente Ridderkerk. Daarvoor was zij raadslid en wethouder voor de PvdA in de gemeente Vlaardingen (1990-2010).

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.