Logo 112Ridderkerk

Schoolklas
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 08 september 2022, 15:32

Aandacht voor veilige schoolomgeving

Laatst bijgewerkt: donderdag 15:32 uur
RIDDERKERK – Deze maand is het in Zuid-Holland de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Tijdens de derde week is het Schoolbrengweek.

In deze week worden alle ouders en leerlingen opgeroepen massaal lopend of op de fiets naar school te komen. Wethouder Peter Meij gaf vorige week het startschot voor deze campagne van ROV (Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland). Meij is naast wethouder in Ridderkerk ook ambassadeur verkeersveiligheid van Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Aan het begin van elk schooljaar, zijn gemiddeld meer kinderen en scholieren betrokken bij ongevallen. De Maand van de Veilige Schoolomgeving richt zich op jongeren, ouders en leerkrachten en alle anderen die eraan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veilig wordt.

Wethouder Meij sprak met kinderen van De Noord over veilig verkeer. Daarnaast presenteerde hij de nieuwe Verkeerskalender. Met behulp daarvan kunnen ouders met hun kinderen in gesprek over verkeersveiligheid. “Dat kan bijvoorbeeld tijdens het eten. Ik hoop ook dat ouders in het verkeer het goede voorbeeld geven aan hun kinderen. Het is belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen komen, veilig opgroeien en vaardige verkeersdeelnemers worden.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ridderkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ridderkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.