Datum vandaag Tijd 01:59:26 (dia: ) Ambu 17164 Schokker 2991DJ Barendrecht Bardrt Bon 172095 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-164
vrijdag 19 oktober 2018

VRIJDAG 01|06

75 nieuwe agenten versterken politie Eenheid Rotterdam

ROTTERDAM - De Rotterdamse Laurenskerk was vrijdag 1 juni weer decor voor een beëdiging van nieuwe collega's die de politie eenheid Rotterdam versterken. In het bijzijn van enkele honderden familieleden, vrienden en collega's, legden 75 aspiranten de eed of belofte af.

Politiechef Frank Paauw sprak de aanwezigen in de kerk toe en nam de eed of belofte af. Het merendeel van de collega's die werden beëdigd starten als aspirant hoofdagent en als politiekundige. Ook niet-executieve vrijwilligers legen de eed en belofte af. Frank Paauw is dankbaar dat zo'n groot aantal mensen onze eenheid komt versterken: "Jullie gaan het verschil maken op straat. Daar ben ik erg trots op en wens jullie veel succes de komende jaren."

De aspiranten gaan tijdens hun opleiding kennis en ervaring opdoen op de politieacademie en toepassen in de praktijk.

Niet-executieve politievrijwilliger
Niet-executieve politievrijwilligers zijn gedreven mensen die onbetaald de politieorganisatie op vele vlakken assisteren. Hierbij valt te denken aan het assisteren bij buurtonderzoek, bij administratieve taken en allerlei overige ondersteunende werkzaamheden.