Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:51:00 Ambu 17174 Meidoornhof 2923EM Krimpen Aan Den Ijssel Krimij Bon 174202 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-174
dinsdag 23 oktober 2018

ZATERDAG 20|01

Aanhouding bij demonstratie Wilders in Rotterdam

De Nederlandse aanhangers van Wilders kregen bezoek met drie bussen politieke aanhangers van Vlaams Belang van Filip Dewinter

ROTTERDAM - Op zaterdag 20 januari is er één persoon aangehouden door de politie na het roepen van discrimineerde leuzen tijdens de demonstratie van de PVV tegen het beleid van Rutte III. Geert Wilders was hier ook bij aanwezig.

 

Na een toespraak bij het centraal station werd er een korte route gelopen. Op het Schouwburgplein stopte deze waarna Wilders in zijn zwaar beveiligde auto stapte. Politieke tegenstander DENK was ook op het Schouwburgplein aanwezig. De politie heeft een linie tussen beide kampen gevormd om ervoor te zorgen dat er niets escaleerde. De politie heeft, mede door het in grote aantallen aanwezig zijn, de boel rustig kunnen houden. De Nederlandse aanhangers van Wilders kregen bezoek met drie bussen politieke aanhangers van Vlaams Belang van Filip Dewinter.

 

Later verklaarde de politie dat Wilders eerder vertrok omdat deze zou zijn ingesloten door eigen aanhang. Een persmoment ging hierdoor niet door.

Locatie

Headlines