Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:55:52 (dia: ) Ambu 17141 Graaf Janstraat 2983HE Ridderkerk Riddkk Bon 111957 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-141
vrijdag 24 november 2017

Archief

Fietser gewond bij valpartij op de Seringenstraat

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 16:47

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag omstreeks 14:00 uur is een fietser gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Seringenstraat in Ridderkerk.

 

De man kwam vanaf de brug en had een behoorlijke vaart, hij werd gelanceerd over een stoeprand en kwam aan de andere zijde van een heg op de parkeerplaats terecht. Vanwege de klap is er een traumahelikopter opgeroepen, deze is later gecanceld. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het Dijkzicht ziekenhuis gebracht.

Drie auto's met elkaar in botsing op de Vlietlaan in Ridderkerk

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 17:47

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag omstreeks 16:20 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Vlietlaan in Ridderkerk, daarbij waren drie auto's betrokken.

 

Eén persoon is gewond geraakt en in de opgeroepen ambulance nagekeken, voor zover bekend hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis.

Brandweer rukt uit voor vergeten pannetje op vuur

Gemaakt: Zaterdag, 08 juli 2017 00:44

RIDDERKERK - Vrijdagavond om 23:35 uur werd er melding gedaan van een woningbrand aan de Klaas Katerstraat in Ridderkerk. In de woning ging een rookalarm af waar buurtbewoners op reageerden.

 

De bewoners van de woning waren niet thuis, ze hadden een pannetje op het vuur staan en hebben om onbekende reden de woning verlaten. Daarbij zijn ze vergeten de pan van het vuur te halen waardoor deze vlam heeft gevat of 'droog' is gekookt, het 'vergeten' pannetje heeft in ieder geval een rookmelder in de woning laten afgaan. Het aanhoudende alarm is door buren waargenomen waarop deze na enige tijd op onderzoek zijn uitgegaan, toen duidelijk was waar het vandaan kwam is er aangebeld. De bewoners bleken niet thuis te zijn, daarop is de brandweer gebeld.

 

Om zich toegang tot de woning te verschaffen is de achterdeur, welke niet was afgesloten, geopend, de brandweer heeft de woning doorzocht en het pannetje in de tuin gezet. Na een nadere controle op personen of brandhaarden is de woning geventileerd.

Verwarde man ‘overvalt’ buschauffeur Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Zaterdag, 08 juli 2017 16:57

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdagavond drukt een buschauffeur op de noodknop als een agressieve man zijn geldlade pakt en door de bus gooit. Wat in beginsel een overval lijkt, blijkt achteraf een actie van een verwarde man. De man is aangehouden.


De buschauffeur stopt vrijdagavond rond half elf bij station Schollevaar. Daar stapt een man in die een kaartje koopt en in de bus plaats neemt. Als de bus weer onderweg is, komt de man zijn geld terug halen omdat hij het kaartje toch niet wil. De chauffeur legt uit dat dat niet kan, waarop de man boos wordt. Hij pakt de chauffeur, die nog aan het rijden is, vast, grijpt de geldlade van de bus en gooit deze door de bus. De chauffeur besluit de noodknop in te drukken en stopt bij het volgende station. Daar springt de man uit de bus en rent weg.

 

Even later staat op de Kleine Beer een vrouw met haar auto voor een stoplicht als haar bijrijdersportier wordt opengerukt. Een man pakt spullen van haar bijrijdersstoel en rent er mee weg. Een omstander pakt dit vervolgens weer van de man af en geeft het terug aan de vrouw.

 

Vlak hierna wordt de man aangehouden. De man, een 32-jarige Rotterdammer, wordt verdacht van zowel de agressieve actie in de bus als het beroven van de vrouw op de Kleine Beer. De man maakt een verwarde indruk. Politie kijkt in samenwerking met justitie en de zorg naar de juiste afhandeling van dit onderzoek.

Drugsvangst in woning na witwasonderzoek

Gemaakt: Maandag, 10 juli 2017 16:13

ROTTERDAM - De politie van Rotterdam heeft naar aanleiding van een onderzoek naar witwassen, in loods in Waddinxveen een grote drugsvangst gedaan. Twee mensen, een 33-jarige Rotterdammer en een 39-jarige vrouw uit Waddinxveen zijn aangehouden.

 

Het witwasonderzoek startte na een aantal onverklaarde contante geldstortingen op een bankrekening, en informatie dat iemand in een te dure auto reed. Het onderzoek leidde naar Ridderkerk, Rotterdam en Waddinxveen. Eind juni werden daar invallen gedaan. In de opslagplaats in Waddinxveen troffen de politiemensen grote hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor de verdovende middelen aan. Zo werden onder andere anabolen en bijna 200.000 XTC pillen gevonden en zo'n 200 liter PMK. Deze grondstof voor xtc was alleen al rond de 750.000 euro waard. Ook werden 1,1 kilogram MDMA en 20 kilogram cafeïne, waarschijnlijk bedoeld als versnijdingsmiddel, gevonden. Alles is in beslag genomen.

 

Voor de bereiding van de drugs werden een sealapparaat en een vacumeermachine gevonden. Die werden evenals twee personenauto's, en een geldbedrag van rond de 22.000 euro in beslag genomen. De verdovende middelen en de grondstoffen zijn op last van de officier van justitie vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet. De Rotterdammer zit nog vast, de vrouw is door de officier van justitie heengezonden maar is nog wel verdachte.

Inbrekers gaan niet met vakantie!

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 16:17

De vakantieperiode staat voor de deur. Het is een tijd van luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om woningen eruit te pikken, waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Inbrekers zien uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en woningen waar geen licht brandt. De politie en gemeente willen er alles aan doen om woninginbraken tegen te gaan. Maar hiervoor is uw hulp nodig!

 

Neem voorzorgsmaatregelen
Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Vuurwapengevaarlijke Luciano Dijkman gezocht

Gemaakt: Woensdag, 12 juli 2017 17:18

NEDERLAND - Op dinsdag 6 juni 2017 is de 19-jarige Luciano Dijkman gevlucht tijdens een begeleid verlof vanuit de justitiële jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hij wordt gezien als onberekenbaar en vuurwapengevaarlijk.

 

Luciano Armando Dijkman is in 2015 als minderjarige schuldig bevonden aan het plegen van twee gewapende overvallen. Hij werd veroordeeld tot plaatsing in een jeugdinrichting in Lelystad. Tijdens een begeleid verlof in 2016 wist hij te ontsnappen en sinds hij weer werd opgepakt heeft hij in detentie gezeten in Den Hey-Acker in Breda. Nu heeft Dijkman zich wederom onttrokken aan het toezicht tijdens een begeleid verlof. Sinds hij in Breda ontsnapte op dinsdag 6 juni is hij voortvluchtig. De politie vermoedt dat hij zich in of in de buurt van Amsterdam ophoudt.

 

Dijkman is 1.80 meter lang en heeft een breed en gespierd postuur. Hij heeft zwart haar en bruine ogen. Voor zover bekend heeft hij geen tatoeages of andere opvallende kenmerken.

De politie benadrukt dat indien u Dijkman ergens ziet, u hem onder geen beding zelf mag benaderen. De 19-jarige voortvluchtige geldt als vuurwapengevaarlijk en kan zich onvoorspelbaar gedragen. Heeft u een idee waar Dijkman is geweest of waar hij nu is, brengt u dan onmiddellijk de politie op de hoogte.

 

Vragen
- Heeft u Luciano Dijkman gezien sinds 6 juni 2017?
- Weet u waar hij is of waar hij mogelijk heeft verbleven?

 

Heeft u een tip over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Verwarde man vermist vanuit Rhoon

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 16:23

RHOON - De man op de foto is sinds gisteren 10 uur vermist vanuit Rhoon. Hij heeft in verwarde toestand de woning verlaten.


Op het moment van de vermissing droeg hij een donkerkleurig regenpak onder het regenpak heeft hij een blauwe spijkerbroek. Hij is 1.80-1.85 m lang, smal postuur, donker/grijs warrig kort haar, heeft een tatoeage van een indiaan op de linkerarm en op de rug. Mocht u deze man zien belt u dan de politie op 0900-8844.

Actie tegen Marktplaatsoplichters; aanhouding en straf op één dag

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 17:10

ROTTERDAM - Onder leiding van twee Rotterdamse officieren van justitie worden donderdag in heel Nederland verdachten van betrokkenheid bij oplichting via Marktplaats aangehouden. De verdachten zouden hun bankrekeningen ter beschikking hebben gesteld. De verdachten krijgen donderdag waar mogelijk meteen via video-verbindingen strafbeschikkingen wegens witwassen opgelegd van de officieren van justitie. De verdachten zitten op diverse politiebureaus in Nederland.


Het onderzoek naar deze groep startte na een aangifte van een Rotterdamse die een via Marktplaats bestelde en betaalde Xbox niet geleverd kreeg. Dat was eind 2015. Uiteindelijk leverde het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO), dat verschillende meldingen kan combineren en nauw samenwerkt met internetbedrijven, enige honderden aangiften aan. Achter deze aangiften zitten vermoedelijk dezelfde verdachten. Er werden ongeveer 20 mensen ontdekt die hun bankrekening ter beschikking hadden gesteld. Zij worden verdacht van witwassen. Woensdag en donderdag zijn van deze mensen ongeveer de helft aangehouden. Als het kan worden de zaken vandaag in de vorm van het opleggen van een strafbeschikking afgedaan.

 

Bij oplichtingszaken via internet is – uiteindelijk – altijd een bankrekening nodig. Nogal eens laten mensen zich overhalen voor geld hun bankrekening en bankpas ter beschikking te stellen, dat zijn de zogenoemde money mules. Zij zijn zich er vaak niet van bewust zich daarmee schuldig te hebben gemaakt aan witwassen. De pakkans voor deze mensen is 100 procent. Ook de banken treffen maatregelen.

Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 19:37

Het is vakantie! Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten.

 

Maak je bijvoorbeeld een kopie van je paspoort voor het hotel waar je overnacht? Zet dit dan duidelijk op de kopie en maak je BSN onleesbaar of gebruik de KopieID app van de overheid.

 

Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

 

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App StoreGoogle Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Vrouw aangereden tijdens oversteken Jonkheer van Karnebeekweg

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 16:46

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag omstreeks 15:45uur is een vrouw aangereden op de Jonkheer van Karnebeekweg in Ridderkerk, ze is daarbij gewond geraakt.

 

De oudere dame stak de weg over en zag vermoedelijk een naderende auto over het hoofd, de automobilist merkte haar te laat op en schepte haar. De dame is door ambulance personeel nagekeken en naar het ziekenhuis vervoerd. De broeder zegt dat ze waarschijnlijk een paar flinke botbreuken heeft opgelopen. De automobilist kwam met de schrik vrij, zijn auto heeft lichte schade en mist de linkerbuitenspiegel. De boodschappen van de vrouw liggen verspreid op het kruispunt.

 

De dienst Verkeersongevallen Analyse is ter plaatse en doet onderzoek naar het ongeval. Er worden getuigen gehoord, sporen in kaart gebracht en een reconstructie gemaakt.

112 bellen voor hulp maar u weet niet waar u bent?

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 16:59

Als u in nood bent en 112 belt is het allerbelangrijkste dat u zo exact mogelijk kan aangeven waar u bent. Dan kan hulp snel ter plaatse worden gestuurd. Al enige tijd heeft de 112 meldkamer de mogelijkheid om gebruik te maken van een systeem om uw locatie vast te stellen als u niet weet waar u bent.

 

Maar om dit te kunnen doen zijn zij afhankelijk van de mogelijkheden van uw telefoon! Voorwaarden om uw locatie vast te kunnen stellen zijn:
1. U heeft een smartphone
2. U heeft uw GPS (locatie functie) aanstaan
3. U beschikt over een data bundel.

 

Mocht u met uw mobiel bellen naar 112 en u weet niet waar u bent? Dan versturen zij een sms naar uw telefoon. U ontvangt dan een bericht dat wij graag uw locatie willen weten. In deze sms staat een link waar u dan op kunt klikken en zo ontvangen wij uw (globale) locatie en kunnen hulp uw kant op sturen.

 

Bekijk de video voor instructies.

Schade bij kop-staart aanrijding op de Donkerslootweg

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 18:31

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag omstreeks 17:20 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Donkerslootweg in Ridderkerk, twee personenauto's raakten daarbij beschadigd.

 

Er was ook een ambulance opgeroepen voor de aanrijding, maar niemand raakte gewond. De oorzaak is niet bekend, de schade bleef beperkt.

Motoragent onderuit tijdens achtervolging

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 18:35

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag omstreeks 17:35 uur is een motorrijder van de politie onderuit gegaan op de Kievitsweg in Ridderkerk.

 

De politie bevestigt dat het gaat om een achtervolging die is begonnen in Belgie, het is via de grensovergang Hazeldonk bij Breda via de A16 naar Ridderkerk gegaan. Er zijn vier verdachten aangehouden en een auto is in beslag genomen.

 

De achtervolging begon in Klinge, op de grens met Zeeuws-Vlaanderen. De rit ging over 120 kilometer naar Ridderkerk.

Drugslab aangetroffen na explosie in Hendrik-Ido-Ambacht

Gemaakt: Zaterdag, 15 juli 2017 15:46

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Zaterdagochtend ontstond er een brand en een explosie in een bedrijfspand in Hendrik-Ido-Ambacht. (HIA). Of de explosie een gevolg was van de brand of andersom, is nog onbekend. De politie hield twee mannen aan. Niemand raakte gewond.


Zaterdagochtend rond 9.00 uur zorgde een brand en een explosie voor opschudding op een industrieterrein aan het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht. Brandweer en politie waren er snel bij. Meteen sprak de politie met getuigen en konden er twee mannen worden aangehouden. Vermoedelijk is er nog een derde op de vlucht. De hulpdiensten zetten het terrein af en de brandweer begon met blussen. Het vuur was snel onder controle. Even later kwamen de forensische opsporingsdiensten naar het terrein voor onderzoek. Na het meten van gevaarlijke stoffen, konden zij het terrein op en blijkt het vermoedelijk te gaan om een drugslab. Er is een onderzoek opgestart. De twee mannen, van 33 en 64 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden.

Inval in woning na ernstige zorgen om veiligheid vijfjarig jongetje

Gemaakt: Maandag, 17 juli 2017 16:25

BARENDRECHT - In een woning aan de Moekestorm-akker is vanmiddag een instap in een woning gedaan. Een melding over zorgen voor de veiligheid van een vijfjarig jongetje was de aanleiding.


Agenten van Team Parate Eenheid (TPE) hielden rond drie uur twee mannen Zwijndrecht (28) en Barendrecht (26) aan. Beide mannen, familieleden van het jongetje, waren onder invloed van verdovende middelen. Het vijfjarige ventje was in de woning en werd door twee agenten in burger meegenomen.

 

Zorgen
De politie ging na de tip met diverse eenheden, waaronder de politie-heli en een diensthond, naar de woning. Het jongetje is in goede gezondheid aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Bestuurder brommobiel gewond bij aanrijding

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 17:46

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dinsdagmiddag omstreeks 17:00 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen een brommobiel en een auto aan de Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht. De bestuurder van de brommobiel is daarbij gewond geraakt.

 

De bestuurder van de brommobiel verklaarde dat hij voor het rode verkeerslicht heeft staan wachten, de automobilist achter hem heeft dit vermoedelijk te laat opgemerkt en klapte boven op zijn voorganger.

Aanhouding na herhaaldelijk veroorzaken van overlast

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 19:04

RIDDERKERK - Aan de Meester Troelstrastraat in Ridderkerk is dinsdagavond iemand aangehouden na het herhaaldelijk veroorzaken van overlast. Een buurtbewoner heeft meerdere malen de politie gebeld aangezien er dagelijks veel overlast wordt veroorzaakt.

 

Zaterdag- op zondagnacht stond er ook al een team van de politie voor de deur, op dat moment is er bemiddeld en zijn er geen maatregelen genomen. Vanmiddag liep de situatie in de woning weer uit de hand, daarop is er wederom een surveillance eenheid naar de woning gegaan. Wat zich precies heeft afgespeeld is onbekend, wel is duidelijk dat de man des huizes vanavond door de politie is meegenomen. Het lijkt erop dat hij is aangehouden, dit is echter niet bevestigd. De dame die in hetzelfde pand aanwezig was is opgevangen en krijgt (professionele) hulp aangeboden.

Lidl en Bol.com waarschuwen voor nepberichten

Gemaakt: Woensdag, 19 juli 2017 18:18

Heb jij toevallig ook een appje op je telefoon ontvangen, waarin staat dat je mee kunt doen aan een winactie met waardebonnen van de Lidl? Pas dan op, want het is een nepbericht, waarschuwt het supermarktconcern.

 

Ook webwinkel Bol.com waarschuwt voor nep mails. In het geval van Bol.com gaat het om vervalste e-mails met een pdf-bijlage, waarin potentieel schadelijke malware is verstopt. Als dat bestand wordt geopend kan er een kwaadaardig virus op de computer worden geïnstalleerd en verder worden verspreid. Het advies is dan ook om de mail weg te gooien.

 

Waarschuwing op Lidl website

Regelmatig komt het voor dat er berichten verspreid worden via Facebook, SMS Whatsapp en e-mails waarin lijkt dat Lidl de afzender is. Vaak gaat het in de berichten om waardebonnen met hoge geldbedragen en/of winacties waaraan u mee kunt doen.

 

Open deze berichten niet en verwijder deze gelijk! Klik niet op de links, voer geen gegevens in. Door berichten te openen, op links te klikken of gegevens in te voeren kunnen uw gegevens op een andere plek terecht komen dan bij Lidl. U voorkomt hiermee dat uw gegevens worden verspreid, verkocht en misbruikt.

Hoe kunt u een nepactie / spam / phishingbericht herkennen?

  • Een actiematig bericht waarin gevraagd wordt of u bijvoorbeeld mee wilt doen met een winactie.
  • Het e-mailadres van de afzender eindigt niet met @lidl.nl of @newsletter.lidl.nl
  • Berichten op Facebook (of andere Social Media-kanalen) zijn niet afkomstig van de officiële Lidl pagina's. Officiële Lidl pagina's zijn te herkennen aan een blauw vinkje naast de naam.
  • In het bericht is een link opgenomen naar een website die niet van Lidl is. De officiële website van Lidl is www.lidl.nl.
  • De berichten bevatten vaak spelfouten en de aanhef is niet persoonlijk.
  • De winacties van Lidl worden altijd gecommuniceerd via onze eigen website.

Man gewond door buitenspiegel van eigen auto

Gemaakt: Woensdag, 19 juli 2017 19:10

RIDDERKERK - Woensdagmiddag omstreeks 17:20 uur raakte een bestuurder van een personenauto gewond bij een vreemd ongeval op de Oostmolendijk in Ridderkerk, volgens eigen zeggen is de man uitgeweken en heeft daarbij letsel opgelopen door de buitenspiegel van zijn auto.

 

De man reed over de smalle dijk en heeft een uitwijk manoeuvre gemaakt. Volgens de man moest hij uitwijken voor een fietser, waardoor hij een klein stukje in de berm belandde. Door een deuk in zijn velg door vermoedelijk een kei of een opsluitband van de weg heeft hij een klapband opgelopen waardoor de auto vervolgens verder de berm in getrokken werd. Hij reed langs de houten omheining waarbij de linker spiegel in zijn gezicht klapte en verpulverde.

 

De man is nagekeken door een opgeroepen Rapid Responder maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Politie was maand lang beheerder van grote online drugsmarkt

Gemaakt: Donderdag, 20 juli 2017 16:38

NEDERLAND - Politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben vandaag in een omvangrijk, internationaal onderzoek een van de grootste illegale marktplaatsen op internet ontmanteld, overgenomen en offline gehaald. Het gaat om Hansa Market. Dat is een van de grootste darkmarkets en op dit moment de populairste op het 'anonieme' deel van het internet, het zogenoemde darknet.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met politie- en justitiediensten in Duitsland, Litouwen, de Verenigde Staten en ook Europol. In Nederland is deze week een topverkoper van de marktplaats aangehouden in Krimpen aan den IJssel. Verder is beslag gelegd op rekeningen met in totaal meer dan 1000 bitcoins, omgerekend ongeveer 2 miljoen euro. De bitcoins zijn overgeboekt naar een rekening van het OM.

 

Infiltratieoperatie
De val van Hansa Market is het sluitstuk van een infiltratieoperatie, waarbij de Nederlandse politie in juni het beheer van de marktplaats in handen kreeg. Dat werd mogelijk na de aanhouding van de twee beheerders van Hansa Market in Duitsland. De twee mannen worden sinds hun arrestatie in voorlopige hechtenis gehouden. Zij mochten uitsluitend contact hebben met hun advocaten. De mannen van 30 en 31 jaar komen uit Siegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

 

Litouwen
De ondergrondse marktplaats bleek te worden gehost op servers in Litouwen. Onmiddellijk na de aanhouding van de beheerders zijn deze servers en bijbehorende infrastructuur in beslag genomen. Vervolgens is een exacte kopie van de marktplaats overgezet op Nederlandse servers. De darknet site kon gewoon bezocht worden door kopers en verkopers, die niet zagen dat het beheer van Hansa Market was overgenomen door politie en OM in Nederland.


Vanaf eind juni hebben het Team High Tech Crime en het Darkweb Team van de politie en OM zicht gekregen op grote aantallen verkopers en kopers, die voornamelijk in harddrugs bleken te handelen. Van kopers en verkopers zijn gebruikersnamen en wachtwoorden onderschept. Gemiddeld werden 1000 bestellingen per dag gedaan in reactie op zo'n 40.000 advertenties. De marktplaats telde vorig jaar 1765 verschillende verkopers. Sinds de overname van het beheer van Hansa Market zijn meer dan 50.000 transacties geteld, vooral voor soft- en harddrugs.

 

Bestellingen onderschept
De politie onderschepte in de afgelopen weken tienduizenden onversleutelde berichten tussen verkopers en kopers over bestellingen . Bij een groot aantal bestellingen kon ook het afleveradres worden achterhaald. Zo'n 10.000 buitenlandse adressen van kopers op Hansa Market zijn doorgegeven aan Europol.


Meer dan 500 Nederlandse afleveradressen zijn gemeld bij post- en koeriersbedrijven met de bedoeling de leveringen tegen te houden.

 

Darknet
Op darknet markets wordt op grote schaal gehandeld in merendeels illegale goederen zoals drugs, wapens, kinderporno en gijzelingssoftware. Bekende voorbeelden van dergelijke marktplaatsen zijn Silk Road - in 2013 door de FBI offline gehaald - en Alpha Bay, die eerder deze maand in een internationale politieoperatie onder ging. De ondergang van Alpha Bay is geheim gehouden om het onderzoek naar Hansa Market ongestoord te laten verlopen. Op Hansa Market werden overigens geen wapens of kinderporno verkocht. Nadat de FBI Alpha Bay had neergehaald groeide de drukte op Hansa Martket. Het doel was ontevreden gebruikers van Alpha Bay naar andere marktplaatsen te lokken. Op Hansa Market steeg het aantal bezoekers van 1000 naar 8000 per dag.

 

Ongrijpbaar
Verkopers en kopers en ook beheerders van illegale marktplaatsen wanen zich vaak ongrijpbaar voor politie en justitie. Door het uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken en strafvervolging van deze criminelen wordt duidelijk dat het dark web helemaal niet zo anoniem is als de gebruikers mogelijk denken. De internationale samenwerking van de Nederlandse politie en het OM en de FBI, Europol, Duitsland en Litouwen is de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van deze markten grote schade toegebracht.


Een belangrijke stap is ook het in beslag nemen van de servers waarop de marktplaatsen worden gehost. Een uniek aspect aan het onderzoek naar Hansa Market was de overname door de politie en het OM in een infiltratieoperatie. Een schat aan verkregen informatie wordt de komende tijd nog verder onderzocht.


Bezoekers van Hansa Market zien vanaf vandaag een introductiepagina (splash page) van de politie met uitleg over het strafrechtelijk onderzoek.

 

Arrestatieteam ingezet na ontdekking hennepkwekerij en munitie

Gemaakt: Donderdag, 20 juli 2017 16:57

BARENDRECHT - Leden van een arrestatieteam hielden in de nacht van maandag op dinsdag een 49 jarige man aan nadat in zijn woning een hennepkwekerij en munitie werd aangetroffen.


De agenten stelden een onderzoek in bij een woning aan de Heegermeer. Dit gebeurde naar aanleiding van een melding die was binnengekomen dat de bewoner gewond was geraakt. Informatie dat er mogelijk sprake was van een vuurwapenbezit bij deze bewoner, leidde er toe dat het Arrestatieteam werd ingezet om de verdachte aan te houden. Na de aanhouding is hij overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten.

 

In de woning werd een hennepkwekerij met ongeveer 80 planten aangetroffen en ook losse munitie. De munitie is in beslag genomen en de kwekerij is geruimd.

Flat ontruimd na gaslekkage aan de Groen van Prinstererweg

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 16:07

RIDDERKERK – Vrijdag omstreeks 14:00 uur is een pand aan de Groen van Prinstererweg in Ridderkerk ontruimd vanwege een gaslekkage.


De hulpdiensten kwamen ter plaatsen en begonnen meteen met ontruimen van de flat. Stedin heeft de lekkage gedicht rond 14:50 uur mochten de bewoners terug keren.

 

Hoe de lekkage is ontstaan is niet bekend, bewoners moeten het voorlopig nog even zonder gas doen.

Gaslucht aan de Tinstraat blijkt lekkende versnellingsbak

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 16:13

RIDDERKERK – Vrijdagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een gaslucht aan de Tinstraat in Ridderkerk. Bij aankomst is de brandweer direct op onderzoek gegaan.


De brandweer kwam er al snel achter dat het niet gas ging maar om een lekkende versnellingsbak van een vrachtwagen. Het lek is gedicht en de brandweer kon vrij snel weer huiswaarts keren.

Oplichters bellen namens de Belastingdienst

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 17:12

Oplichters doen zich aan de telefoon voor als medewerker van de Belastingdienst. Ze zetten slachtoffers onder druk om snel grote bedragen te betalen. Hiervoor waarschuwt de Fraudehelpdesk naar aanleiding van enkele meldingen die bij de organisatie zijn binnengekomen. De kans is groot dat deze oplichters meer slachtoffers proberen te maken.

 

Ten minste één persoon is tot betaling overgegaan en is gedupeerd voor 8000 euro. Toen dat slachtoffer navraag deed bij de echte Belastingdienst bleek dat het geld op een rekening is gestort die niet echt van de fiscus is.

 

De fraudehelpdesk kan niet met zekerheid zeggen welke smoes de bellers gebruiken. Mogelijk beweren ze dat de gedupeerde nog erfenisbelasting verschuldigd is.

 

Advies?
Word je gebeld door iemand die zegt medewerker van de Belastingdienst te zijn? Laat je dan niet onder druk zetten en verbreek de verbinding. Zoek vervolgens de contactgegevens van de Belastingdienst op via de officiële website van de dienst en neem zelf contact met ze op.

Jongen krijgt traumabeertje na controle door ambulancemedewerkers

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 20:36

RIDDERKERK - Vrijdagavond is een ambulance gestuurd naar de Groen van Prinsterenweg in Ridderkerk. Een jong knaapje kreeg een bal tegen zijn hoofd en raakte buiten westen.

 

In het Lohmanpark werd gevoetbald, een kind heeft daarbij een bal tegen zijn hoofd gekregen en raakte even buiten bewustzijn. Hij is in de ambulance nagekeken, daar kwam hij snel weer bij kennis. De peuter mocht na een check met zijn moeder mee naar huis, maar niet zonder een 'traumabeertje'!

Meisje gewond bij aanrijding op de Albert Cuypstraat

Gemaakt: Zaterdag, 22 juli 2017 16:08

RIDDERKERK - Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Albert Cuypstraat in Ridderkerk, een meisje werd geschept door een auto en raakte gewond.

 

Een groep kinderen was aan het spelen en stak pardoes de weg over tussen de geparkeerde auto's vandaan, daarbij werd een meisje uit de groep geschept door een auto. De automobiliste had de kinderen niet opgemerkt en kon niet op tijd remmen en schepte de jongedame. Het kind is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobiliste is erg geschrokken net als de kinderen die het hebben zien gebeuren.

Lange file na ernstig ongeval op de A12

Gemaakt: Zaterdag, 22 juli 2017 16:19

WADDINXVEEN - De bestuurder van een bestelwagen is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A12. Zijn bestelbus raakte de vangrail waarna het busje over de kop vloog. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

Het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen.

 

Op de A12 van Den Haag richting Utrecht stond rond 15.15 uur al een file van ruim een uur, meldt de ANWB. Het ongeluk leidt ook op de A20 tot vertragingen van een uur.

 

De ANWB adviseert automobilisten om te rijden via de A4.

Veel schade bij aanrijding op rotonde Vlietlaan

Gemaakt: Zaterdag, 22 juli 2017 17:19

RIDDERKERK - Een bestuurster van een personenauto is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op een rotonde aan de Vlietlaan in Ridderkerk, ze reed een rotonde op en zag daarbij vermoedelijk een ander voertuig over het hoofd.

 

De dame reed de rotonde op en werd vol in de flank geraakt door een automobilist die al op de rotonde reed, de laatste kon een aanrijding niet voorkomen en klapte vol op het achterportier van de tegenpartij. De aangereden auto werd enkele meters meegesleept en omgeduwd, de klap is behoorlijk groot geweest.

 

De bestuurster van het aangereden voertuig liep onbekend letsel op, ze is enige tijd nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto's liepen behoorlijke schade op, de auto van de dame is door een berger afgesleept.

Rotterdammer in rug gestoken bij tankstation in Krimpen aan den IJssel

Gemaakt: Zondag, 23 juli 2017 21:49

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 20-jarige Rotterdammer raakte zondagochtend gewond bij een steekincident aan de Burgmeester Aalberslaan. De politie werd pas gealarmeerd nadat het slachtoffer naar Rotterdam-West was afgereisd. Een vriendin van hem belde daarna 112. Over de toedracht is nog veel onduidelijk en de politie spreekt daarom graag met getuigen.


Vermoedelijk ging een ruzie in de vroege zondagochtend nabij een tankstation in Krimpen aan den IJssel vooraf aan het incident. Het slachtoffer werd in zijn rug gestoken. Waarom de politie niet direct werd gewaarschuwd is onduidelijk. Op eigen gelegenheid bereikte het slachtoffer een vriendin in Rotterdam-West. Zij besloot om 07:10 uur het alarmnummer 112 te bellen. De Rotterdammer wordt behandeld in een ziekenhuis. Er is nog geen verdachte aangehouden.

 

Tips?
Omdat over de toedracht van het steekincident nog veel onduidelijk is spreekt de politie graag met getuigen. Heeft u in vroege zondagochtend op of rond de Burgmeester Aalberslaan iets gezien of gehoord of heeft u informatie die relevant kan zijn, bel dan met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook op 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl .